27/7/18

Creu de Sant Jordi a les ADF de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha atorgat aquest dilluns 23 de juliol, la Creu de Sant Jordi 2018 a les Agrupacions de Defensa Forestal, per la seva valuosa implicació en la prevenció i lluita contra els incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria.

Les agrupacions de defensa forestal (ADF) es van començar a regular l’any 1986 amb el programa “Foc Verd”, però els seus inicis es remunten a principis dels anys seixanta del segle anterior, amb l’aparició dels primers grups d’extinció d’incendis. Formades per associacions de propietaris forestals i municipis, la seva tasca solidària ha esdevingut bàsica per a la salvaguarda del patrimoni forestal de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Des de l'ADF Nº 223 Catllar Montgrony hi haven assistir el president Sr. Josep Sagués i el sotspresident Jordi Munell. A la foto apareixent amb la Directora General de Forests, Sra. Montse Barniol i el president del Secretariat Sr. Jovés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada